Du behöver inte alltid köpa nytt när du vill göra om i hemmet. Att handla på loppis är inte bara bra för din plånbok utan även för miljön. Dessutom kan de ”unika” möblerna ge ditt hem en helt ny karaktär, en som du alltid längtat efter.

Ljus morgonsol i det öppna fönstret genom gardinernaHåll det enkelt. När det kommer till inredning är det ofta det enkla som blir snyggast. Något så enkelt som nya gardiner kan göra otroligt stor skillnad i ett rum. Andra saker som du kan hitta på loppis och som gör skillnad i ditt hem är till exempel:

  • Lampor
  • Stolar
  • Prydnadssaker

När du går på loppis behöver du inte ha något mål, det brukar istället bli bäst om du går ditt med ett öppet sinne och håller ögonen öppna efter fynd. En grundregel är att aldrig köpa något om du inte kan svara på exakt vart i hemmet det ska stå någonstans. Visualisera ditt hem framför dig och tänk efter noga om den passar in eller inte.

Undvik att det blir för plottrigt

Om du har mycket second handinredning händer det att ditt hem uppfattas som lite rörigt och plottrigt. Det brukar bli bäst om du satsar på några enstaka prylar och mixar detta med en lite mer modern inredning. Försök också hålla en liknande färgskala som resten av rummet, annars blir det lätt skrikigt och lite opassande. Köper du ett större loppisfynd som till exempel en fåtölj kan du gärna låta den bli rummets mittpunkt. Det ger ditt hem mer karaktär och blir helt klart en snackis bland gäster.

Ha rätt taktik på loppisen

På en loppis är det enkelt att bli förvirrad då en massa plottriga möbler och prylar står huller om buller. Hittar du något intressant är det därför en god idé att lyfta upp eller gå bort en liten bit. Då kan du studera den i lugn och ro och faktiskt tänka dig in i om den kommer passa i ditt hem eller inte. Att gå på loppis kräver tid och lite träning. Det är inte alltid du lyckas hitta de bästa fynden på första försöket.