Vad krävs för att göra ett rum mer barnvänligt? Och inspirera till lek, fantasi och avkoppling?

Skapa ett fint barnrum med mysiga färger, sköna, ljuddämpande gardiner i sammet samt roliga och fantasifulla möbler. I en artikel går det att läsa följande tips:

En mörk sänghimmel är en lekfull detalj som skapar en mysig och ombonad känsla i barnrummet – Elle Decoration

En lugn väggfärg – och bra förvaring

barnrum Fler råd är att välja en väggfärg som är lugnande, det kan till exempel vara mjukt grönt eller havsblått, för att inte tala om ljuv ljusgul eller smutsrosa. Inred med ett färgtema och försök att hålla dig till det, för en enhetlig och genomgående stil. Om du väljer avskalade möbler framhävs leksaker och roliga detaljer mer, och vice versa. Ett krypin är ett måste om barnen har plats, här kan ljusslingor och tipi-tält göra hörnet till en plats för sagor och lek, i timtal. Glöm inte bort att utnyttja alla ytor för att ge mer plats åt lek på golvet, förvaring kan lika gärna ske längs väggarna liksom upp till taket.

Olika stilar på barnrummet

Det viktigaste när du ska välja stil på barnets rum är att fråga – ja, barnet själv. Det är ju denna som ska bo och leka här. Tänk alltså ut ett tema som passar barnet, och gör det gärna tillsammans med barnet. Det kan vara allt från alfabetet och bokstäver, till sjörövare, hästar och andra djur, riddare, hav och fiskar, grafiskt, blommigt, stjärnor och planeter, sagofigurer och filmkaraktärer. I Expressen tipsas det om att vita väggar med fördel kan väljas, för att sedan fylla ut med gardiner, överkast och kuddar i färg. För mer lantlig stil finns inspiration att hämtas på Residence.