Det finns många saker som du kan göra för att minska ditt klimatavtryck. Bilkörning och biltillverkning är tveklöst något som påverkar klimatet negativt. Om du vill värna mer om miljön ska du därför köpa en begagnad bil. Det är även gynnsamt för din ekonomi.

Genom att göra vissa förändringar i ditt vardagsliv kan du bidra mycket. Många saker kräver dessutom relativt lite av dig. Det bästa med att leva mer hållbart är att det inte gör ditt liv sämre på något sätt. Ett bra tips är att köpa begagnade saker. När du till exempel ska köpa en ny bil är det smart att hitta en begagnad. En stor fördel med andrahandsmarknaden är att utbudet är stort och du kan få mycket bil för pengarna. En populär bil som många väljer att köpa begagnad är Volvo V40, skaffa en Volvo v40 från https://bilweb.se/sok/volvo/v40 om du också vill ha en sådan. Det finns flera Volvo V40 att välja mellan. Hitta en som passar din plånbok.

“Bilens miljöpåverkan kan delas in i tre delar: bilen, hur den används, och drivmedlet.” Läs mer här

Spara pengar och minska klimatpåverkan

En annan stor fördel med att leva mer hållbart är att du kan spara mycket pengar. Genom att köpa en begagnad bil istället för en ny kan du spara stora summor. Sedan när du väl äger bilen kan du minska din klimatpåverkan och dina utgifter genom att inte köra mer än nödvändigt. Det finns också många andra saker som du kan köpa second hand som verktyg, kläder, möbler och husgeråd för att göra skillnad.