Att konst är dyrt är ingen hemlighet och många är det som förvarar konst i hemmet utan att vara medvetna om den förmögenheten de håller i. Att bli av med konst är heller inte ovanligt, utan många tjuvar är det som faktiskt riktar in sig på att stjäla just tavlor. För inte så länge sedan kunde man till exempel läsa om tavlor som var tänkte till Djurens rätt blev stulna ur ett dödsbo. Det var 50 tavlor värda mycket pengar, och det fanns även ett sentimentalt värde i tavlorna, vilket självklart inte ens går att mäta med pengar. Det är tragiskt  att sådana saker ska hända, men sådan är vår verklighet i dagens värld.

Skydda din konst

Om du har värdefull konst, och självklart också andra värdefulla saker som du vill skydda, är det  viktigt att du ser till att du säkrat huset du bor i ordentligt. Kanske tänker du att det ska räcka med att bara ha ett inbrottslarm och en säkerhetskedja på dörren, men det finns faktiskt knep som gör att tjuven tar sig genom detta. Bäst är det att ordna en bra säkerhetsdörr, vilken du kan införskaffa från Prodoors AB. De vet hur man säkrar huset genom en bra dörr, och det är helt klart värt att kolla in om du har tavlor som du inte vill bli av med.

Viss konst mer värdefull

Att stjäla konst är ingenting som är nytt, utan det har man tagit i flera hundra år tillbaka. Konst har alltid betraktat som någonting dyrbart, och nog är det skillnad på tavla och tavla, men det finns alltid känsla och hjärta i det som målats. Tavlor målade av konstnärer såsom Henri Matisse, Picasso och Monér är självklart mer värdefulla än många andra, och om man är konstkännare vet man värdet av dessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fin konst på någons vind, förhoppningsvis inte snodd.