Att vara intresserad av antika föremål kan vara roligt och det är många som åker runt på olika loppisar för att hitta sina favoriter. Många samlar på sig en hel del värdefulla fynd i form av antika smycken, vaser och liknande som sedan kostar mer för varje år som går. Det smartaste då är att ta hand om sitt hem lite extra och låsa in och larma sitt hem och skaffa ett kassaskåp.

Att älska antikt är verkligen en hobby och den kan både vara en givande och riskfylld hobby. Kärleken för gamla saker kommer ur ett kulturellt perspektiv och för vissa handlar det om att man gillar utseendet på vintage saker. Antikhandlare har ofta ett högt säkerhetstänk och om man inte har det så kan man få lov att lära sig det den hårda vägen. Tjuvar har ofta koll på vart de kan hitta fynd hos någon som vet vart man hittar bra och billiga antika saker. Tricket är att stoppa dem redan vid dörren med hjälp av Sector Alarm och se till att de aldrig får möjligheten att ta sig in och bryta upp ditt kassaskåp. Vissa tjuvar kan nämligen gå över gravar för att hitta sina byten och det har man kunnat läsa om i tidningen:

Föremålen stals av gravplundrare utanför Neapel och var tänkta att säljas vidare på den svarta marknaden. Bland föremålen finns bland annat en grupp grekiska skålar från 300-talet före Kristus samt en stor samling ovanliga mynt.(läs mer om stölden här)

Så kombinera ditt samlande med ett inbrottsskydd för att vara säker på att du får ha dina saker kvar!