Vårt boende är av stor vikt för vårt välbefinnande och genom att ständigt utmana oss själva kan vi bara må bättre och bättre. Vill vi må så bra som möjligt är det i en faluröd kub som vi svenskar vill bo – i alla fall enligt en stor undersökning från bostadssajten Hemnet.

3707650-rod-trapanel-med-fargslappSjälvklart är vår smak delad, men det finns vissa saker som de flesta av oss har gemensamt. En pool är exempelvis en stor detalj som många Svenskar drömmer om, och även på denna vintagesajt så har vi en artikel om poolen att man kan få in lite retro-känsla med den. Andra detaljer är en öppen spis som värmer och skänker stämning. Men, nu har bostadssajten Hemnet gått steget längre och valt att analysera data som de samlat in från över 200 miljoner klick på 89 000 objekt på deras sajt under en period från januari till oktober 2014.

120 kvadratmeter med fyra rum

Ja, om man ska utgå från Hemnet så vill bo bo i något som liknar en faluröd kub och bostaden ska vara 4 rum och kök och kosta 2,8 miljoner kronor. Så, när vi i detta fall talar om drömbostad så är det inte dröm som i att bo i ett slott eller bland molnen, utan snarare realistiska drömmar som man jobbar på att förverkliga – något som i sig kan vara mycket mer vackert och romantiskt.

Antal rum och kök: 3,8
Antal badrum: 1,6
Antal eldstäder: 0,54
Pris: 2 774 021 kronor
Golv: Parkettgolv i trä
Planlösning kök: Öppen
Skåpluckor i kök: Vita
Bänkskiva i kök: Sten
Ytskikt badrum: Kakel, både golv och väggar (läs mer)