Om du vill spara pengar och vara en sann miljövän ska du installera en luftvärmepump. Den hämtar energi från utomhusluften och omvandlar energin till värme i din bostad. Om du värmer upp din bostad med el eller liknande kan du spara väldigt mycket pengar på en luftvärmepump.

Om du värmer upp ditt hus med el, gas eller fjärrvärme kan du minska dina uppvärmningskostnader upp till 70 procent. Exakt hur mycket du kan spara beror på hur stort du bor och hur huset är uppbyggt. Det kan också löna sig att byta en gammal luftvärmepump till en ny. Du kan installera en luftvärmepump Daikin om du är intresserad av att köpa en kraftfull luftvärmepump av hög kvalité. En luftvärmepump är enkel att installera och installation brukar ingå i köpet.

“Den behöver också el, men fördelen är att man tar till vara på gratisvärmen från utomhusluften.” Läs mer här om värmekällor

Luften tar aldrig slut

shutterstock_1486439465Varför luftvärmepumpen är effektiv är för att den hämtar energi från uteluften. Det är en tekniskt genial uppfinning som allt fler upptäcker. Luft är dessutom gratis och den finns överallt. I luften finns det solenergi som luftvärmepumpen använder för att värma upp ditt hus. Det finns ingen risk för att luften ska ta slut eller att andra ska hinna ta den först. För varje kWh som luftvärmepumpen använder genererar den 3 kWh värme. Luftvärmepumpen går utmärkt att använda tillsammans med andra uppvärmningskällor som element drivna av el eller vedeldning i en kamin. Det kan bli aktuellt om du bor där det är riktigt kallt. Luftvärmepumpen drivs av el och för att värna om miljön är det bra att välja miljömärkt el från Sverige.