Det finns inga rätt och fel när det kommer till inredning. Våga gå mot strömmen och välj din egen väg. Genom att mixa och matcha gammalt och nytt kan du få till en både snygg och tilltalande, men också väldigt personlig, inredning.

Det finns inga regler som säger att du måste ha inredning där allt är från samma tidsepok. För att lyckas hitta en bra balans mellan gammalt och nytt är det bra att tänka igenom vad rummet används till och vilken känsla du vill ha i rummet. Att inreda ett vardagsrum med en tavelvägg är perfekt. På tavelväggen kan du blanda äldre motiv med moderna posters. Hos Posterton hittar du ett stort utbud av posters i olika utföranden. Om du inte vill ha en tavelvägg kan du skapa ett lugn i rummet med stora format på väggarna. Du kan också sätta upp gamla bonader på väggen. Modern konst fungerar oftast väldigt bra ihop med gamla möbler. Det är ett bra knep för att få en fräsch och cool uppdaterad look.

Komplementfärger eller ton i ton

Att skapa motsatsdynamik är ett tips när du ska inreda med gammalt och nytt. Att inreda med moderna möbler tillsammans med antika lampor är en sådan motsatsdynamik. Gamla bordslampor är något som verkligen har kommit tillbaka på senare tid. Ett annat knep är att välja färger som går ton i ton i det gamla och nya. Det är ett säkert kort. Du kan få ett fint flow mellan gammalt och nytt om du håller dig till samma färger men varierar formerna. Du kan också satsa på komplementfärger.

Skapa stilleben av gammalt och nytt

Att kombinera olika loppisfynd i helt olika stilar är också något som kan bli väldigt snyggt. En modern fåtölj kan tillsammans med en matta, lampa och tapet i retrostil från 70-talet bli en perfekt kombination. Att överdosera är något som ibland kan löna sig. Olika pastellfärger från olika tidsepoker kan tänkas bli en stor sockerchock men det behöver det inte nödvändigtvis bli. Färgerna kan harmoniera på ett tufft sätt. Du kan också skapa olika stilleben med olika gamla och nya inredningsdetaljer. Stilleben är ett väldigt enkelt sätt att förändra och uppdatera ett rum.