Att handla billigt är inte alltid så lätt som det kan verka. För i många fall är ju inte priset den enda faktorn i ekvationen. Vi har också andra mål med våra köp. Sådana faktorer som spelar in, när man exempelvis ska hitta billiga möbler, är också att dem passar in rent stilmässigt. De flesta möbler uppfyller också en funktion, som att kunna skapa förvaring eller skapa en skön plats att sitta på. Är man en stor familj kan man ha andra krav än en liten familj. Trots allt det som man vill att ens möbler ska leva upp till, är det priset som är den avgörande faktorn, när man pratar om att göra fynd. Så hur gör man dem då? De där eftertraktade fynden.

Idag är nätet en riktig guldgruva för att kunna hitta billiga saker till ens inredning och till ens hem. Webbsajter som Klubbkompis säljer möbler där man till skillnad från de klassiska och traditionella butikerna har möjligheten till att pressa marginalerna. Lika snygga möbler, men till lägre priser.

Antika föremål

Andra möjligheter till att kunna fynda billiga möbler är att leta bland sådana saker som redan använts hos andra. Second hand får lätt en negativ klang, men sanningen är att även äldre saker kan kännas som nya. Speciellt användbart är andra hand marknaden när man är ute efter antika föremål och äldre möbler som inte längre tillverkas idag. Även om en sak har åldern med sig i bagaget behöver inte detta vara något som syns. Många personer tar hand om sina föremål och behandlar dem väl, vilket gör att behåller sitt fina skick utan något synbart slitage.  Antika föremål är helt klart på tapeten. Har man själv saker hemma som man funderar att sälja, kan det vara skönt att först få en värdering av föremålet, precis som många av åskådarna fick i Norrköping när experten Peder Lamm var på plats.