När vi tänker på det här med loppis och att fynda olika former av prylar och heminredning på loppis så tänker vi nog oftast på just vårt eget, eller en väns, hem. Men faktum är att det inte behöver begränsas till enbart heminredning, man kan nämligen se till att få in en lite mer udda och intressant stil, full med kuriosa och annat på till exempel arbetsplatsen! Det är nämligen så att många arbetsplatser är ganska platta och tråkiga i dagsläget, och det ger inte tillräckligt mycket utrymme för kreativitet. I den här artikeln i Dagens Nyheter skriver de om hur det egentligen ligger till med kontor och hur miljön påverkar oss, och där står det klart och tydligt att en för stram kontorslokal inte är bra för vår hjärna som vill ha omväxling. Så om du har möjlighet att inreda ditt kontor, även om det kanske bara är till viss del, så ta vara på den chansen och inred med sådant som du hittar på loppis! Allt går givetvis inte att hitta på loppis, till exempel om du ska handla ljudabsorbenter till bra pris, men mycket annat kan du hitta. Här följer några tips på vad du kan hålla ögonen öppna efter:

  • På loppisar hittar man ofta väldigt mycket porslin, och vem säger att man i kontorets kök bara måste ha likadana koppar, tallrikar och skålar? Köp och blanda vilt, så blir det mer spännande!
  • Tavlor, mattor och gardiner är sådant som man ofta hittar på loppis. Det tillför färger och mönster, vilket är bra för vår hjärnas stimulans. Välj färger och mönster som kompletterar varandra, så att det inte skär sig för mycket.
  • Varför inte ställa in en spännande soffa från sekelskiftet i foajén i stället för de där strikta tråkiga möblerna som står där nu? Det gör att besökare direkt blir intresserade när de ser någonting de inte är vana vid!

Loppisar är bra på väldigt många sätt eftersom man får tag på mer unika saker och samtidigt kommer man ofta undan med en ganska låg budget. Låt medarbetarna själva vara med och påverka hur kontoret ska se ut, kanske trivs en viss avdelning med något helt annat än en annan?