Vill du börja göra riktiga fynd på loppis? Då är första steget att vidga dina vyer och se bortom vad prylen är och se snarare vad den kan bli – det är nämligen just det sättet att se på loppisprylarna som gör att du kan hitta riktiga fynd.

Att handla på loppis och köpa begagnat i stället för nytt är något som allt fler gör, men det gäller att loppisshoppa rätt om man vill att inköpen ska bli riktiga fynd. Det finns till exempel en hel del saker som man inte ska köpa på loppis, hur bra pris man än kan få, då dessa prylar kanske inte är saker man ska dela med personer man inte känner eller kanske är så pass gamla att säkerhetsföreskrifterna inte längre gäller. Så vad du kan tänka på är att exempelvis undvika elektronik av olika slag, och ska du köpa begagnade äldre lampor bör du säkerställa att elen dragits om så att kontakterna är jordade.

Ge nytt liv i gammalt

Ett knep för att göra om loppisprylar till riktiga fynd är att se bortom deras tilltänka användningsområde. En tavelram kan förvandlas till en spelel och en sliten bokhylla kan få nytt liv med hjälp av lite tapet. Det är bara fantasin som stoppar en egentligen, och hur mycket tålamod man har såklart. Vill man att något gammalt fynd ska bli användbart är det viktigt att man ser dess potential – och någon som är bra på detta är Christina Ezitis som delar med sig av sina två bästa tips i tidningen Corren:

  • Köp det du gillar – om du ser något på stan som du gillar så köp det, för gillar du fyndet redan från start kommer du bara älska det om du gör om det och om du inte köper det kommer prylen inte att finnas kvar nästa gång du besöker butiken, loppisprylar är ofta one-of-a-kind-saker.
  • Perfekta som presenter – secondhandfynd är riktigt fina som presenter, poppis är till exempel att ta ett kartblad och en gammal bricka och sedan limma kartan i botten så ger det lite mer liv i serveringsbrickan.