Få känslor överträffar det lyckorus som uppstår när man lyckas fynda något riktigt fint på loppis, gärna något man letat efter under en lång tid, och gärna till ett riktigt lågt pris! De flesta inbitna loppis-besökarna har upplevt den här känslan åtminstone någon gång under sin loppis-karriär. Den kan komma av såväl den perfekta soffan som Yves Saint Laurent-bältet för inga pengar alls. Hur gör man då alla dessa fynd? En del verkar liksom ha näsa för det där med fynd, de verkar kunna lukta sig till bra loppisar med ännu bättre fynd. Vad det handlar om är att de besitter en egenskap som inte är så vanlig i våra dagar – nämligen tålamod! Vi lever i en tid då vi vill ha saker, och vi vill ha dem nu! Vi orkar inte vänta, utan köper i så fall hellre ett alternativ till det vi egentligen är ute efter. Vill man göra riktiga fynd på loppis, ja då är det tålamod som gäller, det finns inga genvägar! När man sedan väl fyndat den där perfekta soffan, kudden eller vad det nu är, finns det ett par saker att tänka på:

•    Om soffan/kudden/etc varit på en mörk och fuktig plats en längre tid kan det finnas skadedjur i den. I så fall kan du beställa olika fällor och medel för att bekämpa dessa gynnare på skadedjursbekampning.nu!
•    Fundera på var i hemmet ditt fynd ska stå. Våga tänk utanför boxen, en rokokosoffa kan göra sig lika snygg i hallen som en kudde kan vara fin på golvet.
•    Om du inte är 100 % nöjd med tyget på soffan/kudden, kan du klä om den i ett nytt tyg!
•    Tänk på att begagnade soffor inte tål lika hårda tag som en ny. Bör främst beaktas av den med småbarn.