Vad finns det att tänka på vid en flytt till ny bostad? Och vad kan du göra av dina möbler och prylar när du ska bo utomlands ett tag och kanske hyr ut din nuvarande bostad?

kartongSka du flytta utomlands och behöver magasinera dina prylar och möbler en tid? Vill du samtidigt slippa lyfta ett finger för att packa och ordna med allt? Klicka här, så slipper du. Det finns nämligen tjänster som gör allt åt dig, från transport till leverans, när du sedan vill ha ut dina saker igen. Det är inte heller så dyrt som du kanske kan tro.

Tänk på detta vid flytt till ny bostad

Men vad finns det att tänka på kring flytt generellt? Jo, bland annat bör du först och främst tänka på hur du vill bo, vilken typ av boende har du råd med och vad passar din livsstil. Planera din ekonomi och gå igenom fasta och rörliga kostnader. Gör en budget för att vara säker. Se till att teckna hemförsäkring, som är väldigt viktig att ha ifall något händer, annars får du ingen ersättning om en brand eller inbrott gör att du förlorar dina egendomar. På Hallå Konsument kan du läsa om hur du även ska anmäla din nya adress till Skatteverket, för att det är du enligt lag skyldig till. Det kallas för flyttanmälan och är gratis. Se sedan till att teckna elavtal och där finns det många olika bolag att välja mellan, det är helt upp till dig vilken typ av abonnemang du vill ha.

När du flyttar ihop med någon

Vill du flytta ihop med din partner? Då finns det enligt en artikel i Expressen ett antal saker att tänka på innan flytten sker. Bland annat vem som betalar för vad, har ni gemensamt konto eller delar ni upp kostnader och swishar varandra så det går jämnt ut. Eller är det så att en av er tjänar mycket mer än den andra, då kanske det är rimligt att denna betalar mer.