Om du har planer på att göra om hemma hos dig så finns det många saker som du ska tänka på innan du sätter igång. För det första bör du analysera dig själv. Hur vill du att det ska se ut och vilken känsla vill du att rummet ska förmedla? Vad har du för stil? Om du bor tillsammans med någon så måste du såklart även ta hänsyn till hans/hennes smak när det kommer till inredning.

Sedan gäller det att vara noga med att välja ut bra material. Om man exempelvis ska kakla om i badrummet eller sätta in klinkers i köket så är det bra att vända sig till ett företag som kan erbjuda en stor variation på kakel. Sedan bör man även blanda gamla föremål med nya. Man kan exempelvis använda sig av möbler man hittat på loppis eller piffa upp något gammalt arvegods. På så vis slipper ditt hem se ut som något som är hämtat ur en IKEA katalog genom att du skapat något eget och personligt.

Inredningstips

Det finns som sagt mycket att tänka på när man ska dra igång ett nytt renoveringsprojekt. Här kommer en liten lista på några faktorer som du bör betänka:

  • Skapa en röd tråd med din inredning
  • Lek med belysningen och olika former av lampor
  • Använd mycket textilier för att skapa en hemtrevlig känsla
  • Använd personliga/egentagna fotografier på väggarna