Äntligen är det dags: loppissäsongen drar igång igen! De första varma sommardagarna har passerat och nu har tre månader kvar av sol och värme. Det är härligt, och inte bara för att vi äntligen får glida runt i snygga sommarkläder och stiliga solglasögon – utan också för det finns mängder av möjligheter till att fynda snygga saker på loppmarknader. Att anordna loppis på sommaren är någonting som de flesta gjort och många är det också som åker land och rik i jakt på de finaste av produkterna och eller kläderna.

Trendigt att varva nytt med retro

Extra passande med att fynda på loppis just i år eftersom det nu är väldigt hett med både personlig inredning och personligt mode. Du ska försöka hitta någonting som är unikt, och kunna visa vem du är genom din stil. När det handlar om att handla kläder på loppis finns det såklart vissa begränsningar. Allting är långt ifrån helt och rent, och man vill ju inte köpa ett plagg som inte är fräscht. Andra bullar är det är det handlar om inredning. Att köpa inredning på loppis ger dig möjlighet att på riktigt få till den där personliga stilen. Extra snyggt blir det om du lyckas blanda det fina i vintageprodukter med någonting nytt. Ett klockrent exempel på hur du kan få till det är att köpa en lampfot på exempelvis Lampgallerian men istället för att ha en ny lampskärm så kollar du runt på diverse loppmarknader för att hitta en passande. Lyckas du kombinera dessa blir det verkligen en het inredningsdetalj. Någonting du också kan göra är att köpa lätt slitna möbler som du sedan fräschar upp och kanske målar om. Gammalt möter nytt och blir hett, det är faktiskt så enkelt som det låter.

Fynda rätt med tips från experterna

Oavsett om du är en av de som varit på loppis flera gånger om i livet och känner dig rutinerad eller om du aldrig varit på en loppmarknad och inte har så bra koll – finns det många tips att ta till sig för att hitta de bästa fynden. Flera sådan tips har de tagit fram i en artikel som du kan läsa här. I artikeln ger antikproffsen sina bästa knep, bland annat berättar Jan Ribbahen som är silverexpert vad han anser om saken, och han nämner bland annat det fina i att renovera de gamla sakerna till nya:

– Jag har aldrig gjort ett ekonomiskt fynd på en loppis. Det är redan så rensat när man kommer. Däremot kan man köpa sånt man behöver. Billigt. Man kan köpa sex fina dricksglas för tjugo kronor. Inte ens Ikea är så billiga. Köper man däremot saker i tron att det ska bli värdefulla skaffar man sig bara ett loppis där hemma. Nej köp gamla lås eller gångjärn om du tycker att moderna sådana är fula. Eller soffor att renovera.