Ibland kan det vara skönt att hålla till i det egna landet och kanske till och med i det egna hemmet under semestern. Begreppet hemester har blivit allt mer vanligt, speciellt i svåra tider eller när ekonomin tryter. Men du kan lyxa till det lite extra hemma i trädgården för att få till den där mysiga sol-och-badkänslan. Inred med ett spa, till exempel.

Börja med att låta vattnet komma till dig istället för att vara tvungen att ge dig iväg till en fullsmockad strand eller ett allmänt bad. Med ett spabad kan du bjuda in till poolpartyn, ha familjehäng eller en romantisk baddejt under en ljummen sommarkväll. Det blir också fräschare att inte dela vatten och badplats med så många andra människor. I ett spabad kan du bada topless utan att någon obehörig ser.

Inred trädgården i hemestertider

Vad passar mer utmärkt än att ta tag i projekt under din hemester? Det är nu du har tid att göra den där renoveringen eller fixa till i trädgården. Det sistnämnda är ju trots allt en ännu bättre idé eftersom du förmodligen vill vistas så mycket som möjligt i trädgård och uteplats. Börja snickra på en ny veranda, bygg en bastu, sätt upp en gäststuga eller bygg ett vackert odlingsland där hela familjen kan få gröna fingrar. Att vara utomhus så mycket som möjligt är viktigt.

Bara att vistas ute i naturen är rena hälsokuren visar mängder med forskning som kommit de senaste åren. Naturen är bevisat läkande och återhämtande.

Vad kan du göra på hemestern?

Gör utflykter nära dig. Kommunen brukar lista massor av gratis aktiviteter som finns tillgängliga på närliggande orter eller i samma stad som du bor i. Ta bilen och åk runt till avlägsna platser för att fiska, vandra, cykla eller spela golf. Ta med barnen eller gör något på tu man hand.