Arrangera en loppis

Home / Arrangera en loppis

 

Har man gamla prylar hemma som man inte har hjärta att slänga men inte vill behålla kan man arrangera en loppis för att sälja dessa. Är man flera kan man göra loppisen ihop, sälja sina före detta prylar och sedan dela på pengarna som man sålt för.

Att arrangera en loppis kan vara en bra sak att göra när man känner att det är bättre att sälja än att slänga. Det man däremot måste tänka på med en loppis är att varje pryl man säljer har en ganska stor värdeminskning på sig. Exempelvis kan en soffa man köpt för 10 000 kronor ”bara” kosta knappt halva priset av det efter tio års trogen tjänst hemma. Priset måste därför bestämmas utifrån vad man själv gav för varan, hur länge man har haft den, hur skicket är och hur mycket jobb som eventuellt återstår att göra som att måla, sy eller snickra om och göra tilläggsarbeten. Därför kan en loppisvara ofta bli billigare för att köparen inte vill ge för mycket, samtidigt som ägaren vill bli av med varan.

Det finns många ställen idag som veckovis arrangerar olika loppisar över hela Sverige. Där kan man således få en plats för att ställa upp sina varor och sedan sälja dem till ett schysst pris.