För att skapa det personliga hemmet som återspeglar en själv och där man kan känna sig som hemma, är ett gammalt beprövat trick att skapa en blandning mellan gammalt och nytt. Få nya saker går att hitta på loppmarknader. Men vad är det då man kan hitta som second hand?

  • Tavelramar
  • Antika föremål
  • Roliga detaljer som inte längre görs

På många loppmarknader kan man hitta vackra ramar. Ramarna kan man sedan använda till sin egen konst eller de bilder som man själv vill ha på väggarna. Ett alternativ är naturligtvis också att använda det fotografi eller målning som redan finns i ramen. De äldre ramarna kan exempelvis sättas ihop med nya foton på den egna familjen eller bilder som man själv har tagit. Bilderna kan man ladda upp online och sedan beställa här. Många äldre ramar är väldigt vackra och tillhör en sort som är svåra att hitta som nya idag för att de helt enkelt inte tillverkas längre.

Antika föremål på loppis är fint att bryta av med i hemmet. Det handla om allt från en porslinsleopard till en statyett i form av en graciös balettdansös.

Vad som gör att man bör vara ute på jakt ofta, för att hitta det man söker, är att loppmarknader och second hand har blivit till ett fenomen som allt fler intresserar sig för. När många är ute på jakt, ökar alltså efterfrågan. Det gäller därför att vara metodisk och gärna hitta sina egna smultronställen där tycket inte är lika stort.