Det är en konst att blanda inredningsstil och att göra det snyggt så både det nya fräscha smälter snyggt ihop med det gamla som bär på en helt annan själv. Sedan måste man självklart tänka på att det handlar inte bara om att slaviskt följa de trendtips som kommer med i de tunga modemagasinen utan det viktiga är att du själv är nöjd med hur det ser ut och vad du ska göra för att komma dit. Detta då du ska känna trygghet, lugn och ro när du kommer innanför din dörr.

Nytt och gammalt

Allt kanske du inte vill köpa begagnat och använt. Men ändå ha olika stilar. Tänk på att börja med de små sakerna så det blir en helhet i huset: att köpa bestick hos matsilver.se gör att måltiderna blir lite mer intressant. Sedan kan du toppa det med ett häftigt bord från en svunnen tid eller från det glada sjuttitalet. När det kommer till att handla nytt kan det vara kul om det är:

  • Bestick
  • Handdukar
  • Linne
  • Underkläder
  • Hygienartiklar
  • Huvudbonader.

Annars kan du göra mängder med spännande fynd. Men tänk på att du inte bara ska utgå från att värdet på något antikt kommer att stiga. Då går du in med helt fel köpinställning.

Är antikt alltid en vinst?

Det beror helt på hur du ser det? Om du går in med inställningen att du ska kunna tjäna en hacka på din antika möbel så behöver det i alla lägen inte löna sig då vi kan inte förutspå framtiden till hundra procent. Utan det går bara att se trender. Därför bör du alltid vara ytterst noggrann när det kommer till att du ska köpa något som är dyrt och sägs ha ett stort värde. Det behöver nämligen inte bli så. Sedan måste du alltid följa din magkänsla och vara den som godkänner beslutet och stå fast vid det. Annars kan det bli till att ångra sig rejält när prislappen inte överensstämmer med ditt huvud.

Men handlar det om att blada olika stilar så kan det alltid vara kul att hitta sin favoritepok och sin favoritstil och sedan läsa på mer om det för att det ska bli en sådan äkta känsla i hemmet. Konsten att blanda stilar är något som alla kan lära sig.