Ett smart sätt att skapa en egen stil i vardagsrummet är genom att kombinera gammalt och nytt. Satsa på möbler i tidlös design och hög kvalitet, så blir det lätt att matcha moderna möbler med vintageklassiker.

Vardagsrummet är en del av hemmets hjärta. Stället att slappna av och umgås med vänner i. För att skapa ett snyggt och harmoniskt vardagsrum bör du satsa på soffa och fåtöljer som lyfter hela rummet. Soffan och fåtöljen är de viktigaste möblerna, då du vill sitta skönt när du ser på film eller relaxar med en kopp kaffe. Köp en fåtölj i tidlös nordisk design från Svenska hem. Då får du en möbel som håller över tid och som du lätt kan kombinera med både vintage och nytt. På Svenska Hem kan du köpa soffor, fåtöljer, belysning, sängar och allt annat som du behöver till din bostad. Allt förpackat i snygg nordisk design.

Satsa på soffan och fåtöljerna

De absolut viktigaste möblerna i vardagsrummet är soffan och fåtöljerna. Härliga och bekväma sittplatser för att läsa en bok, se en film, spela spel med barnen och umgås med vänner. Det första vi tittar efter när vi går in i ett vardagsrum är just soffan och fåtöljerna. Det är även möbler som fysiskt tar mycket plats. Då är det smart att låta både soffan och fåtöljerna vara i hög kvalitet och i en design som fungerar till det mesta. Visst kan det låta härligt att ha en vintagesoffa från 70-talet, men det kommer vara riktigt svårt att skapa ett snyggt hem. Förutom att stoppning och klädsel är nötta. Det är viktigt att vi återanvänder möbler, men du vill bo i ett hem som känns fräscht. Då är det klokare att inreda vardagsrummet med en ny soffa eller fåtölj som du kommer att använda i många år och verkligen vårda.

Vintage i detaljerna

Det är i detaljerna personligheten kommer fram. Inred ditt hem och vardagsrum med sköna vintageprylar som

• lampor
• skålar
• mindre bord
• ett gammalt piano
• antikt schackspel
Vintage är en perfekt smakhöjare. Du har en tidlös soffa i en neutral färg som fungerar till allt. Sedan lyfter du hela rummet med en taklampa från 50-talet eller en golvlampa från 30-talet inköpt på en auktion utomlands. Unika möbler som ger rummet karaktär.

Skapa en enhetlig känsla

För varje möbel eller pryl som ställs in i ditt vardagsrum ska du först fråga dig hur den fungerar med helheten. Alla saker måste inte matcha med varandra, men det är smart att hålla sig till några huvudfärger. För att skapa en skön och enhetlig känsla i ditt vardagsrum är det klokt att inte heller ha för många saker. Just nu är det väldigt inne med minimalism. Det kan vara klokt att ta lite inspiration från minimalismen när du kombinerar nytt och gammalt. Om du har för många olika saker och möbler i ditt vardagsrum, särskilt om inredningen går i olika stilar, kommer det att ge vibbar av loppmarknad. Om du däremot satsar på stilrena möbler, och låter detaljerna i vaser, karaffer, lampor och annan inredning ge en mer personlig touch, så kommer ditt hem att se enhetligt och snyggt ut.