Att genomföra en omfattande helrenovering av hemmet kan bli riktigt dyrt. Det finns dock tips och tricks för att fräscha upp hemma med en liten budget. Här får du enkla spartips som ger dig fina resultat.

Det kostar pengar att renovera, men det behöver inte kosta skjortan om du ser till att vara kreativ. Läs mer här om hur du med liten budget kan förändra och fräscha upp utan att tömma sparkontot. Du kan komma riktigt långt med en så enkel sak som att byta gardinkappor och på ett ögonblick förändra både utseendet och känslan hemma.

”Att måla om en eller flera väggar ger snabb förändring och är en relativt liten kostnad”

Så renoverar du med små medel

Du kan göra en hel del med små medel. Att byta gardiner i hela huset är både enkelt och billigt. Väljer du dessutom att köpa gardinkappor online kan du spara en hel del pengar. Ny färg på väggarna fräschar upp vilket rum som helst. Satsar du till exempel på en fondvägg blir det ännu billigare. Här får du 5 ovärderliga tips på budgetrenovering:

1. Måla om

2. Möblera om

3. Skaffa nya gardiner

4. Dekorera mera

5. Fynda second hand

Genom att satsa på billiga textilier kan du leka med färgglada plädar och nya kuddöverdrag. Glöm heller inte bort att plocka fram gammalt arvegods som kan få nytt liv hemma hos dig när du fräschar upp. Det är alltid rätt att varva gammalt med nytt och på andrahandsmarknaden kan du göra fantastiska inredningsfynd till en billig peng.