Aldrig förr har det gamla varit så trendigt och speciellt i våra hem. Med det gamla menar vi det retro-mode som nu sprider sig över landet och det är glädjande att se hur allt fler utnyttjar möjligheterna till återanvändning och loppis-fynd. Och det finns verkligen mängder av tips till hur man enkelt får till den här trenden i hemmet, och ännu roligare än så är det faktum att man verkligen kan få ner kostnaden ordentligt. Vi har tagit fram tre punkter som gör det lättare att få till en retro inredning.

  • Se över ditt hem. Vad finns det som du kan renovera och snygga till istället för att köpa nytt? Exempelvis – hur ser ditt golv ut? Har du en ful korkmatta i något rum? Kika in under och se vad du hittar. I många äldre hem kan man nämligen fynda ett gammal trägolv som de förra ägare har täckt över i och med att de kanske inte längre varit modern eller för att det har blivit gammalt och fult. Denna matta är perfekt att ta bort och sedan fräscha till golvet, någonting man numera kan göra ganska enkelt genom bland annat golvslipning.
  • Utnyttja nätet! Internet är verkligen full av shopping; nytt som gammalt. Det är också där du verkligen kan hitta gamla möbler till ett hyggligt pris. Det är också lättare att gå på loppis för att hitta äldre inredning i och med att utbudet vanligen är bra mycket större.
  • Självklart kan man också gå i riktiga affärer för att hitta bra möbler och inredningsdetaljer, det är ju faktiskt ganska mysigt att vandra från butik till butik. Kolla in den här artikeln från dagens Nyheter där man lyfter fram Stockholms bästa av vintage design och möbler.

Som ett sista råd ber vi dig att ha tålamod. Det tar sin tid att få till den inredning som man vill ha. Ett steg i taget är att rekommendera och sedan sakta men säkert se förändringen fullföljas.