Ja, kanske inte alla men de flesta älskar de gamla och antika. Det finns nämligen en historia bakom allt det gamla, allt det antika. Att gå in i en second hand butik eller att stora runt i en loppis är att andas in en helt ny värld och känna av en historia som skett långt innan du ens föddes. Antika föremål är också lite extra ömtåliga och därför är det bra att vara varsam när en svänger runt i sina favoritbutiker.

Att handla vintage är en hobby för många och det finns oftast något att fynda när en besöker en second hand butik. Det är nämligen fullt av skatter som ingen ens visste fanns eller som det tränade ögat är helt medveten om. Allt beror på hur mycket förkunskap man har för att hitta de allra bästa fynden i butiken. Det är som att se på Antikrundan och bara fascineras av all den kunskap som dessa personer sitter på och hur många som inte har en aning om värdet på sakerna. Detta går ju såklart också i trender och det är inte alltid säkert att något som var populärt för tio år sen inte är värd en gnutta detta år. Sannolikheten för det är dock väldigt liten och i de flesta fallen är det samma eller större värde på den saken som redan var populär att handla vintage för tio år sen. Om man vill ha en snabbkurs i vilka saker som man ska satsa på så finns det såklart guider på nätet. Här är lite tips från Bukowskis som fanns att läsa i Expressen:

– De finns i damernas gömmor hemma. I början annonserade vi efter vintageplagg, men nu kommer folk in spontant. Det är ju inte plagg som man ­skänker till Myrorna. Om man betalat 15 000 kronor för en ­Chaneljacka så känns det som man gjort en investering, och då vill man ha tillbaka lite, säger Johanna Fock.